Pånyttfödd om en vecka!

Mmm.... Så underbart att vara ledig från skolan i två veckor. Tekniskt sett är jag ju inte ledig den här veckan, men det känns nästan så. Det kallas projektvecka och innebär att alla lektioner (utom ind. val) är inställda till förmån för att man ska arbeta på sitt projektarbete. I mitt fall min 1700-talsdräkt, och det arbetet flyter på riktigt bra. 
För de som glömt det så är det här min projektblogg: http://andrea1700.bloggplatsen.se
Det jag håller på med nu är en toile och ett par pocket hoops. Håll er uppdaterade på den andra bloggen. ;)

Här om dagen blev jag riktigt glad måste jag säga, jag satt och letade upp band på Spotify och råkade väl trycka lite fel så programmet började importera mina filer från datorn. Dvs all sån musik som jag lyssnar på som tyvärr inte finns på Spotify hamnade nu i en egen liten lista. Åh, vad glad jag blev. Det betyder att jag kan lyssna på Led Zeppelin och King Crimson lite var stans i världen! :D Tror jag i alla fall...har inte testat det på någon annan dator än, så jag kan lika gärna bli besviken. 

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att skriva intriger, lajvet (http://pegas.sverok.net/pnf/) börjar ju om en vecka! Vi hade möte i Karlskrona nu i helgen och gjorde en fin karta på en stor whiteboard. 
Det känns som vanligt som att det här lajvet kommer bli så rackans jädra awesome, bara folk spelar på sina intriger!! Vilket de som vanligt säkert inte kommer göra på de sätt vi tänkt oss. 
Bakom mig ligger nu min packning, eller större delen av den. Lite klänningar, några kraghättor, hosor, två särkar och brokor i klädväg. Mina fårfällar, en (modern) sovsäck som jag ska ha innan lajvet börjar, matgrejer, min sladderdolk, saker att sy med och på, garn, nålbindningsnål, en pågående nålbindning och min nyinförskaffade Helly Hansentröja med en snickarväst. 
Jag kommer att åka till området redan på måndag, lajvet börjar inte förrän på onsdag med incheck, men vi arrangörer (åh, jag älskar att säga det, det låter så coolt) kommer redan på måndag eftermiddag. En vecka i skogen! 

Mm, det ska bli kul. Och kallt. Det roliga är att man inte vet om det kommer bli så kallt att man kan frysa ihjäl. Det är en fråga om det kommer vara stjärnklart eller inte. 
Fina Emilia och underbara Julia kommer hit på lördag och då ska vi (läs jag, hehe) sy deras klänningar som de ska ha på lajvet. Förhoppningsvis har tyget kommit då. Jag börjar bli lite orolig, men mamma hade pratat med dom........... *sjunker in i mina egna tankar*

Efter lajvet, ja, vad ska jag göra då? Jag funderar starkt på att sy mig ett par skor. Visst har jag ett par fina, handsydda medeltidsdojjor, men det är ju kul att sy egna! Liz sa att jag kan köpa loss lite av lädret hon har liggande och sedan assistera mig när jag syr dom, så det ska nog inte vara några problem direkt.
Jag måste även ordna till mina patinor, men det kanske är något jag ska göra innan lajvet om jag ska ha dom på mig. Frågan är hur jag ska göra det......
Sen den där moy-bogen jag snackat om, eller om det eventuellt blir en Herjolfsnes...det återstår att se. 

Sova nu tror jag. Är gôrtrött
Som avslutning en av de finaste spetsar jag sett på länge, även den här en handknypplad sak för 40 spänn på en loppis. Mamma fyndade den här om dagen och visade mig den, det är fyra meter. För fyrtio kronor. Det är banne mig nästan rån.

hejsvejs

Hälsar dockan Gaga välkommen

I onsdags kväll ropar pappa på mig, han ber mig komma ner för att han tror att mamma behöver hjälp.
Jag suckar och kilar ner för trapporna och när jag kommer ner till mamma fryser jag mitt i steget. Vad
som står i vårt vardagsrum är inget mindre än en sprillans ny provdocka som finaste mamma köpt till oss!
Jag kunde såklart inte fortsätta stå still utan hoppade runt lite och var jätteglad, mamma fick världens kram
och såklart ville jag hjälpa henne sätta ihop fina dockan. Det visade sig vara lite svårt eftersom en skruv
var ganska väldigt trög, men efter lite stearin gick det lätt som en plätt! Ungefär direkt efter att vi
skruvat ihop den ställde jag in den efter mina mått, jag fick klaga lite över bysten, men det lyckades bli
ganska så korrekt i alla fall.
Det första plagget fick bli en söt lolita-ish klänning som min goda vän Lillith har sytt till mig. Eller,
hon sydde den främst för sin egen skull så att hon kunde testa lite tankar om mönsterkonstruktion, men
jag fick resultatet ganska lagom till min födelsedag förra året. Jag tog tyvärr ingen bild på henne (dockan)
iförd den klänningen, men efter att ha stått en dryg dag klädde jag om henne i min cotehardie och ett
litet bälte med en mamma-improviserad påse i.
Nu har hon stått sådär ett tag och jag tycker baskemig att hon är det finaste jag sett på länge.
[BILD]
Jag kom på ungefär när jag knäppte de sista knapparna att hon kanske skulle ha ett namn, och pappa kom
med förslaget Lady Gaga, med motiveringen "Hon kan ju också ändra storlek ... (?)". Jag tyckte väl det var
ett ganska kul namn, så för mig heter hon "Lady Gaga" eller för det mesta "(prov)dockan Gaga".
Vi får se om mamma tycker att det är okej att hon heter så, hon är ju trots allt vår tillsammans, så mamma
får vara med på en bit. För mig kommer hon i vilket fall vara dockan Gaga, nu och för alltid. ;)
Och det är förövrigt mindre än en månad till jag och Emma åker till Malmö för att se originalet.
Lady Gaga alltså. Hon är ganska cool, tycker jag. Kanske inte världens bästa musik, men hon skriver den
själv och är en bra artist med en sjujävla personlighet. Idol? Ja, antagligen. :P
I musikväg har det mest blivit en liten lista på youtube som en trevlig kille satte ihop till mig, det
mesta där är väldigt trevlig musik. Så nu för tiden när jag sätter igång något så blir det inte bara mina
gamla vanliga kentphoenixochcrystalcastlesish utan även lite Jethro Tull, Kebnekajse och resten av det som
finns på listan. Trevligt indeed!
Ja jösses. Snart till skolan för Matte D och (student)mössprovning... Grattis till mig själv.
I onsdags kväll ropar pappa på mig, han ber mig komma ner för att han tror att mamma behöver hjälp.
Jag suckar och kilar ner för trapporna och när jag kommer ner till mamma fryser jag mitt i steget. Vad som står i vårt vardagsrum är inget mindre än en sprillans ny provdocka som finaste mamma köpt till oss!

Jag kunde såklart inte fortsätta stå still utan hoppade runt lite och var jätteglad, mamma fick världens kram och såklart ville jag hjälpa henne sätta ihop fina dockan. Det visade sig vara lite svårt eftersom en skruv var ganska väldigt trög, men efter lite stearin gick det lätt som en plätt! Ungefär direkt efter att vi skruvat ihop den ställde jag in den efter mina mått, jag fick klaga lite över bysten, men det lyckades bli ganska så korrekt i alla fall.

Det första plagget fick bli en söt lolita-ish klänning som min goda vän Lillith har sytt till mig. Eller, hon sydde den främst för sin egen skull så att hon kunde testa lite tankar om mönsterkonstruktion, men jag fick resultatet ganska lagom till min födelsedag förra året. Jag tog tyvärr ingen bild på henne (dockan) iförd den klänningen, men efter att ha stått en dryg dag klädde jag om henne i min cotehardie och ett litet bälte med en mamma-improviserad påse i.

Nu har hon stått sådär ett tag och jag tycker baskemig att hon är det finaste jag sett på länge.

Jag kom på ungefär när jag knäppte de sista knapparna att hon kanske skulle ha ett namn, och pappa kom med förslaget Lady Gaga, med motiveringen "Hon kan ju också ändra storlek ... (?)". Jag tyckte väl det var ett ganska kul namn, så för mig heter hon "Lady Gaga" eller för det mesta "(prov)dockan Gaga". Vi får se om mamma tycker att det är okej att hon heter så, hon är ju trots allt vår tillsammans, så mamma får vara med på en bit. För mig kommer hon i vilket fall vara dockan Gaga, nu och för alltid. ;)

Och det är förövrigt mindre än en månad till jag och Emma åker till Malmö för att se originalet.
Lady Gaga alltså. Hon är ganska cool, tycker jag. Kanske inte världens bästa musik, men hon skriver den själv och är en bra artist med en sjujävla personlighet. Idol? Ja, antagligen. :P

I musikväg har det mest blivit en liten lista på youtube som en trevlig kille satte ihop till mig, det mesta där är väldigt trevlig musik. Så nu för tiden när jag sätter igång något så blir det inte bara mina gamla vanliga kentphoenixochcrystalcastlesish utan även lite Jethro Tull, Kebnekajse och resten av det som finns på listan. Trevligt indeed!

Ja jösses. Snart till skolan för Matte D och (student)mössprovning... Grattis till mig själv.

Bang - en kula rätt i huvudet

Jag var med om något mysko igår. Eller, ja, det är väl förstås inget gemene man skulle kalla mysko, men för mig var det väldigt annorlunda.
Det som hände var alltså att jag sydde klart alla mina liggande medeltidsprojekt. Jag hade inget mer att sy. 
Jag är liksom den som alltid börjar på nya saker innan det jag håller på med, så jag har alltid ett eller två projekt liggande (plus en massa smågrejer).

Jag var hemma från skolan igår för att jag var sjuk och spenderade dagen med att sy, och jag fick färdigt ganska mycket. Jag har förstås tillbringat den mesta av min lediga tid den senaste veckan med att sy eftersom det är en bra avkoppling i en annars stressig vardag. 

Igår satte jag alltså sista stygnet på mitt sista liggande projekt och när jag insåg det blev jag alldeles tom. Jag hade inget mer att sy, såvida jag inte började med något annat. Det är minst två år sen jag inte hade något projekt med temat medeltid+sy igång och det kändes som ett litet breakthrough eller något. Jag blev nästan lite stolt över mig själv, men samtidigt kändes det fruktansvärt läskigt. 

Tillslut bestämde jag mig för att det kändes fel så jag satte mig vid tiotiden och började klippa ut ett par hosor som jag sedan började sy på. Ena hosan är i nuläget färdig och jag ska bara fälla sömsmånerna på den andra. 

Som vanligt blir det hosor i ett stycke, typ lite som Bockstensmannes andra hosa, som den så fint kallas på Marc Carlsons sida, fast i dammodell. 
Länk här: http://www.personal.utulsa.edu/~marc-carlson/cloth/bockhos2.html

Jag får hitta på något nytt att sy, kanske någon rolig huvudbonad. Det finns det ju massor av så det ska väl inte bli något problem att hitta någon rolig variant. Jag behöver ju en huvudbonad nu om jag ska känna mig riktigt medeltidig, jag har tyvärr inte sett så många tjejer med kort hår från medeltiden. 

Som ni nog förstår är hättan färdig och här är en bild, absolut inte världens bästa, men en bild i alla fall. 
Jag längtar nästan till lajvet nu. Hehe
Nu till HVs forum för spanande efter roliga huvudbonader!

Lite projekt igen...äntligen

Ja, jag har ju inte bara varit utomlands och sånt utan jag har ju faktiskt sytt lite. 

Den där pälsfodrade hättan jag skrev om för sisådär jättelänge sen har bara legat och vilat, utritad på tyget men inte utklippt. Jag fick en släng av hantverkarlusta här om dagen och klippte ut alla delar och sydde ihop det mesta. 
Jag lyckades med en riktigt mysko tabbe som jag inte kan förklara eftersom jag har inte fattat den själv än. :P
Det slutade i alla fall med att jag fick sprätta upp ansiktshålet. Efter att ha funderat en stund så kom jag fram till att det var nog för att jag satt uppe sent och sydde som det blev så fruktansvärt fel. Som vanligt då. 

Det jag har kvar nu är nog bara att göra en stickning längs med kanterna, så att det blir platt och fint, och så ska jag fixa den dära ansiktsdelen med och sen är den färdig.

På bilden nedan så ligger det lite skröfs på som jag har gjort den senaste tiden. Eller inte den grå trefingervanten. Det var den första vanten jag nålband, men jag gjorde aldrig någon make till den så det är det jag håller på med. Den gröna i bakgrunden är så långt jag har kommit på Jonathans vantar. Och handledsvärmaren har ni ju redan sett. 
Meningen är att jag ska ha min gosehätta till höstlajvet nu. Den täcker liksom halsringningen på cotehardien som jag ska ha då. Plus att det är väldigt varmt med päls. ;)

Mm... Fixade till cotehardien häromkvällen, sydde färdigt knapphålen och lite sånt... Jag pallade ju inte göra alla till medeltidsveckan och sedan dess har den (tyvärr) bara hängt. Men nu är i alla fall alla knapphål sydda och några knappar tillfixade. Det känns bra, skulle man kunna säga. 

Nä nu ska jag dra mig tillbaka till sängen med en kopp te och hättan i fråga, mysa lite till någon bra musik (förslagsvis Cornelis Vreeswijk ...).

Fast idag gick det bättre...

Ja jävlar vad jag svor igår. Meningen var att jag skulle skriva ett inlägg redan då, och det gjorde jag med, men helt plötsligt var klockan 22:01 och mitt internet var avstängt................ <-------=en lång suck.
Inlägget var himla långt och fint ni! Jag vet inte om jag orkar prestera lika bra idag, men jag har i alla fall längre tid på mig då avstängningen endast sker när man har skola dagen efter. 

Ja! Då försöker vi igen!

Bryssel var fint. Annorlunda, och det hade såklart sina sidor. Det fanns många gamla hus, de flesta var ganska fina i roliga färger, men ibland kunde det vara så att det gick en kommungräns längs med gatan och då var ena sidan gatan jättefin och andra såg ganska sunkig ut. Olika skatter och sånt tror jag det hade att göra med. 
En annan rolig sak (eller rolig var den kanske inte, det var rent läskigt ibland) var trafiken. Vår guide sa att man fram till 1975 inte behövde ta körkort, utan det räckte med att äga en bil. 
Man kör lite hur som helst, bryr sig inte om några trafikregler utom trafikljus, parkerar lite varstans... Jag tror ni fattar. Vår buss blev påkörd en gång av en kvinna som försökte smita emellan när vi skulle svänga, det var sådär lagom intressant.

Vårt hotell var ganska bra, det enda dåliga var att fönstrerna i princip inte hade någon ljudisolering. Jag kunde inte sova så bra, vilket i sin tur ledde att jag var tvungen att ta igen sömnen på andra ställen. Exempelvis på europaparlamentet, under en föreläsning. Hehe.
Vi var på EU-parlamentet, kommisionen, på Svenska Representationen, SKL och på en gymnasieskola. Den var inte särskilt fräsch, men den var under renovering så jag hoppas att den kommer bli fin igen. Det är liksom ingen skola jag hade velat gå i så att säga. Ett exempel på vad jag menar kommer på bilderna som kommer nu. EU-parlamentet, en ganska mäktig byggnad. Inte min favoritstil dock, jag går nog mer igång på ordentligt 1700-tal då. ;)
Utanför Kommisionen, och här är även jag med på bild! Vilket är ett bevis på att jag faktiskt var i Bryssel. Jag kan ju förstås ha fejkat den, men ni får lita på mig. ;)

Jag har fått pipan av Jonathan nu, det var snygg. Däremot har jag inte blivit färdig med vantarna, konstigt nog. Eller, det är väl inte så konstigt, jag har haft fruktansvärt mycket att göra. Som att sitta vid datorn. Och lyssna på musik. Och läsa böcker. Så nej, jag har väl ingen vettig anledning som rättfärdigar att jag inte är färdig med dom än. Det är inte mycket kvar i alla fall. 
Jag tänkte att jag skulle nålbinda på flyget, jag tog till och med den lilla nålen i täljsten som Liz gjort till mig, för jag var inte säker på att den långa i ben skulle gå igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Det gjorde i alla fall den lilla, och jag skulle nålbundit, men jag sov istället. Attans med. 

Imorgon blir det bygghelg på lajvområdet, läste på DMI att det skulle bli fint väder. Jättebra! Då vågar jag kanske ta med systemkameran istället för något kompaktsubstitut. Ja, för jag är ju faktiskt lite rädd om min kamera. Jag ska ta med min verktygslåda också. :D Hihi, åh, jag är sugen på att börja bygga! (övnings)Kör här ifrån vid nio tror jag, men vad gör det att gå upp tidigt när man får umgås med alla fina vänner hela dagen! 

Led Zeppelin, måste säga att första albumet är riktigt bra. Faktiskt. Fast Since I´ve Been Loving You är ju ändå favoriten, den man somnar till på kvällen liksom. Pappa berättade att det var min låt när jag var liten, han spelade den när jag skulle sova och gick runt och dansade med mig.
Jag har lyssnat himla mycket på dom nu senaste tiden, det har känts ganska bra, att ta upp barndomsmusiken igen. Då blir nästa King Crimson tror jag. Eller har någon ett annat förslag? 


Åh, just det. Jag tror jag inledde gårdagens inlägg med en ursäkt till varför jag skriver så fullkomligt onödiga grejer, men det kom inte med nu, jag anser inte att jag behöver be om ursäkt. Det är ju ändå mest för min egen skull jag skriver, även om jag tycker det är kul att få någon kommentar lite då och då...

RSS 2.0