Mantel

Nu har jag förfärdigat min mantel.
Bild på knäppningen á la 1200-tal:
Källor: Diverse statyer och gravbilder från den tiden.
Jag är väldigt glad att jag var på lajvområdet igår, jag fick chans att kolla på originalet till vapenskölden. Jag upptäckte nämligen att det bara var två stjärnor istället för tre som jag ritade på paint-skissen. Hehe...

Här är en bild på den färdiga manteln bakifrån. :)
Något oskarp, om ni vill se en närbild så säg till så lägger jag till det.

Hätta och manteltankar

Idag blev jag färdig med min hätta. Den är tänkt att ha på Carduuslajvet vecka 44.
Den är maskinsydd i de bindande sömmarna men sen har jag fällt sömmarna och gjort en stickning för att tyget ska hålla ihop i kanterna. Den är sydd i möbeltyg som jag köpt för 25 kronor metern, yttertyget är i ett vadmalsliknande ylle och fodret är också i ylle men inte alls valkat, det kan till och med vara superwash-behandlat... Men jag vet inte.

Jag har även påbörjat dekorationen av min mantel som är i samma gröna valkade tyg. Jag ska sy på ett sköldmärke eftersom jag ska spela adel på Carduus. Sköldmärket/vapenskölden ser ut såhär (fint illustrerat i paint):Som bakgrund tänkte jag använda samma tyg som i hättfodret och som öh..strecket som går över...ska jag använda en bit av det ylle som blev över från min 1200-tals överklänning som jag gjorde i våras. Plus att jag ska fixa upphängning eller knäppning till manteln så att det blir lite mera 1200-tal över det.
Bild kommer när den är färdig!

Första inlägget

Hejsan på er alla!
Jag har äntligen tagit modet till mig och startat mig en egen blogg. Fjantigt namn, javisst, men när man sitter där och ska hitta på ett namn så går det inte så himla bra. Hehe.

Hade tänkt att jag på den här bloggen ska lägga upp vad jag håller på att hantverka med (oftast är det saker som har med lajv och medeltidsevent att göra) och kanske loppisfynd och sånt. Jag kommer även lägga upp lite reklam för marknader och lajv som verkar trevliga.
Ja just det, jag ska sy en 1700-tals dräkt som projektarbete, så det kommer nog komma upp lite här med.

Som vissa kanske förstår så har jag inspirerats av andra som har sådana här bloggar, exempelvis Anders Lindkvist; kurage.wordpress.com som är mycket duktig och inspirerande!

Så vill jag även säga att jag inte är sådär fruktansvärt duktig heller på det här. Jag siktar uppåt. :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0